onsdag 10 september 2014

Ö till Ö - rapport

I år kände vi att det var lite "do or die". Olofs genomklappning förra året gjorde att vi kände oss tvugna att prestera om vi skulle kunna söka en meritplats till 2015 års jubileum (10års).

Kalmar Ironman två veckor innan är för oss inte optimalt men sommarens träning och tävling har gått bra. Johan var lite förkyld i Juli men annars så har gubbkropparna varit friska och skadefria. På båten ut till Sandhamn så kändes det bara fint även om det gick rykten om att det skulle vara lite kallt i vattnet vilket är suboptimalt för oss.

Vistelsen på Sandhamn gick på rutin; inget hade förändrats märkbart från tidigare år. Många bekanta ansikten men också många utländska lag vilket det inte har varit tidigare? Kul i alla fall!

Upp i ottan och på med grejjerna. Olof valde att köra i den t-shirt vi fick dagen innan (ull). "Never race with new gear" men hellre det än frysa ihjäl.

Starten gick och vi kom i vattnet bland dom första... tappade ganska mkt på första simmet och vi tappade på simningen hela dagen vilket var lite konstigt ( hem till ritbordet).

Första öarna löpte vi passivt, hamnade i ganska stora grupper och det var svårt att komma om. Vi resonerade att det var ok för att vi ha ju tidigare inte varit skitsnabba på Ornö.

Loppet flöt på bra och visst var det lite kallt men förutom riktig panik i skogen efter grissimmet så höll vi värmen hyfsat. Ett toa-stopp som tog lite för mkt tid men förutom det hyfsat flyt och vi styrde mer energi än tidigare år.

Väl på Ornö så matade vi på i ok fart... låg bakom ett annat lag på stigarna i början men väl ute på vägen så gick vi om och upp i en fart som vi sedan höll till andra änden. ÄNTLIGEN!!! Olof fick ligga i täten hela vägen och det var om inte annat en psykologisk seger för honom för han hade väggat de tidigare åren. Skönt!

Sista öarna hade Olof bra fart men Johan lite kämpigare. Vi kom upp på Utö med ett annat lag och nu var det bara att gå upp i fart och knäcka dem sista 3km. Tyvärr ville inte Olofs ben vara pigga längre och Johan som hade piggnat till rejält fick ge honom en hand i ryggen fram till målet.

Hur som helst var det ett glatt Team Aptum som korsade mållinjen, gav Micke en kram och konstaterade att vi äntigen fått till ett jämnt lopp ( läs utan att Olof väggat på Ornö).



Slutade 10a efter att ha passerat 6 lag på sista halvan av loppet.

Tack till Aptum för stödet, Icebug för greppet och stort tack till organisationen som fixar ett grymt lopp.

 Lite bilder från triscore.se










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar