fredag 22 augusti 2014

Ironman Kalmar 2014

Skönt med triathlon och i synnerhet ovan nämnd distans med dess förmåga att alltid släcka ett brinnande behov av smärtstimulering. Det är med värkande ben och ett överkört psyke vi lämnar åtets tävling bakom oss.

Johan i mål på 8:57 vilket kan läsas som nytt personbästa och seger i H35 (9:a totalt och 3:e bästa svensk). Skönast är att han äntligen lyckades smiska den för många magiska 9-timmarsbarriären! Uppseendeväckande att han andra året på raken erbjuds en plats till Hawaii något även Olof med sin 6:e plats i H35-39 på fina tiden 9:24 lyckades med. Vi valde båda att tacka nej på grund av många olika anledningar men att se glädjen i den som får en plats via "rolldown" är något speciellt det med.

Olof höll tyvärr inte ihop på cykeln och trots en helt ok löpning (3:11) så tappade han sitt högt uppställda mål. Å andra sidan visade vi båda upp en mer än godkänd simning på strax över respektive under timmen. För Johans del fick han ett bra kvitto på att årets löpträning givit resultat då avslutande 42 km löptes på 3.03!

Lite återhämtning på det här så kommer vi mer förbereda än någonsin till årets största fest: ö till ö (Sandhamn-Utö) den 1:a september!!

Sist men inte minst stort tack till Ironman Kalmar som för första gången introducerade vågstart på simningen, något som besparade oss och sannolikt flertalet av övriga deltagare en del panikångest.

Sist men inte minst så vill vi tacka Aptum som inför denna resa lånade ut en bil till oss. Vi vill även tacka Simon och Karin som lånade ut sitt hus i Kalmar.

Johan i mål och tror att han missat 9-timmarsgränsen.

Johan får reda på att han gått under 9 timmar.

Johan firar målgången.

Olof med lätta steg på första delen av löpningen...sen blev det tyngre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar